Απαγόρευση κυκλοφορίας | οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ εν όψει Πάσχα

Σειρά αυστηρών μέτρων που εφαρμόζονται όλο το 24ωρο, για την αποτροπή της μετακίνησης όσων θέλουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από οδηγίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μπλόκα σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στις περιφερειακές οδούς και σε παράδρομους.
Παράλληλα, οι δρόμοι θα επιτηρούνται αυστηρά και από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.
Το ίδιο αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ελέγχει όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Αστυνομικές περιπολίες θα πραγματοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε μικρές πόλεις και χωριά, για την αποτροπή συναθροίσεων, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Ποιοί μπορούν να μετακινηθούν

Όπως τόνισε τις προηγούμενες μέρες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη, επιδεικνύοντας την δήλωση Ε1, δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.
Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Πρόστιμα

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης παρατυπίας με άσκοπη μετακίνηση, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, με αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες ενώ το όχημα θα επιστρέφεται στο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε.

Μοιραστείτε την είδηση