Β. Διγαλάκης: «Αναγκαία η στήριξη του Λιμενικού Σώματος»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων στη Σούδα και το Λιμενικό Τμήμα Ενετικού Λιμένα Χανίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης.

Στη διάρκεια των δύο επισκέψεων έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα σε τοπικό επίπεδο.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών, η ανάθεση επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων στο Λιμενικό Σώμα, σχετικές με την εφαρμογή της νομοθεσίας στους αιγιαλούς. 

«Σε μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά, αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστια επιβάρυνση προκειμένου να ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, και οι συμβάσεις που υπογράφει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με τους επιχειρηματίες στις ακτές», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης, λαμβάνοντας υπόψιν το ελάχιστο υπάρχον προσωπικό και τον περιορισμένο αριθμό οργανικών θέσεων. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης και στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο. 

«Ειδικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων στη Σούδα στεγάζεται σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, σε εγκαταστάσεις που προξενούν ντροπή, όταν την ίδια στιγμή Έλληνες πολίτες και επισκέπτες χρειάζεται να εξυπηρετηθούν καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει καν πρόσβαση σε ΑμεΑ. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση του ισόγειου χώρου που θα ανακουφίσει έστω προσωρινά το Λιμεναρχείο μέχρι την οριστική λύση που μπορεί εύκολα να βρεθεί, μιας και υπάρχουν δημόσια κτίρια στο λιμάνι της Σούδας, που είτε είναι κενά είτε υποχρησιμοποιούνται», υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης.

Μοιραστείτε την είδηση