ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η μεγάλη έρευνα για το δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια – biskotto.gr

Προβάδισμα 13,5 ποσοστιαίων μονάδων του Γιώργου Μυλωνάκη έναντι του νυν δημάρχου Θοδωρή Σταθάκη δείχνει η έρευνα για την πρόθεση ψήφου στην Κίσαμο του biskotto.gr σε δείγμα 333 ψηφοφόρων που απάντησαν στο εν λόγω ερώτημα.

Ωστόσο σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος καθότι το 21% του εκλογικού σώματος δείχνει ακόμη να μην έχει καταλήξει στον ποιον θα επιθυμούσε για να διοικήσει το Δήμο Κισάμου από το επόμενο φθινόπωρο.

Απογοητευμένοι δείχνουν οι Κισαμίτες από την απόδοση και την αποτύπωση του έργου της δημοτικής αρχής Σταθάκη κατά την περίοδο 2014 – 2019. Σε σύνολο 333 ερωτηθέντων σχεδόν οι 7 στους 10 και σε ποσοστό 68% χαρακτηρίζει «ανεπαρκές» ή «ανύπαρκτο» το έργο της δημοτικής αρχής. Ωστόσο ο κ. Σταθάκης διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 30% από τον πυρήνα των φίλων του που θεωρούν και χαρακτηρίζουν το δημοτικό έργο «ικανοποιητικό» ή «πολύ καλό».

Οι Κισαμίτες που ρωτήθηκαν για τον «εκλεκτό» που θα ήθελαν να τους διοικήσει στην Περιφέρεια Κρήτηςδείχνουν ότι θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή μεταξύ – κυρίως – των δύο που προπορεύονται. Στην έρευνα του biskotto.gr οι 90 από τους 333 ερωτηθέντες ποσοστό 27% φαίνεται να μην έχει αποφασίσει ενώ ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα έναντι του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Με τον νυν αντιδήμαρχο Αντώνη Παρτσαλάκη να καταγράφει καθαρό προβάδισμα στις προτιμήσεις των Κισαμιτών, αλλά και τη διάθεση των ψηφοφόρων να εμπιστευτούν νέα πρόσωπα, το biskotto.gr αποτύπωσε την πρόθεση του εκλογικού σώματος στην ερώτηση «ποιος από τους παρακάτω θα σας ταίριαζε περισσότερο» για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ευχάριστη έκπληξη η τάση που καταγράφουν οι 2 πρωτοεμφανιζόμενοι στην πολιτική αρένα Πόπη Καπετανάκη και Δημήτρης Χαιρετάκης, που στο σύνολο, οι δυο τους συγκέντρωσαν σχεδόν τις μισές προτιμήσεις από όσους ερωτήθηκαν.

Στο ερώτημα πόσο μας επηρεάζει το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον στο δικαίωμα του εκλέγειν, τα ευρήματα της δημοσκόπησης του biskotto.gr δείχνουν καθαρά ότι ακόμη λειτουργούμε με τον «παραδοσιακό» τρόπο μοιράζοντας τα εκλογικά «κουκιά» σε οικογενειακό συμβούλιο.

Περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι δεν αποφασίζουν εντελώς μόνοι λίγο πριν την κάλπη. Το 37% των ερωτηθέντων μάλιστα επηρεάζεται «αρκετά» ή και «πάρα πολύ» από τα στενά του πρόσωπα για το τι θα ψηφίσει.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις στην ερώτηση «αν προτιμάτε έμπειρα ή πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα» καθότι οι Κισαμίτες φαίνεται να αποζητούν τον τέλειο συνδυασμό.


Μοιραστείτε την είδηση