Συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Νικόλαο Ξανθουδάκη και τον Αντιπρόεδρο, Ρούσσο Τσιλιμιγκάκη, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Αρχηγού για τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς των Χανίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ίδρυση του Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Νικόλαος Ξανθουδάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., για την αποδοχή και άμεση υλοποίηση της υπ’ αρίθ. 118/2019 από 24-09-2019 επιστολή της Ένωσης προς τον ίδιο, με θέμα την κατάργηση του υφισταμένου Κλιμακίου Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων και αντικατάστασής του με νεοσύστατο Σταθμό Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. Χανίων.

Προς τούτο, η Ομοσπονδία της Ένωσης προώθησε τις θέσεις στο ανωτέρω έγγραφο, με την υπ’ αρίθ. 400/2/24α΄από 02-10-2019 επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τελικώς εκδόθηκε το υπ’ αρίθ. Π.Δ. 111/2019, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 6 παρ. 3 εδάφ. α΄ την ίδρυση Α΄Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. με έδρα τα Χανιά.

Εν συνεχεία η αντιπροσωπεία έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για εφαρμογή του άρθρου 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003 το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων κατά την ίδρυση νέας Υπηρεσίας, με αστυνομικούς από άλλες περιοχές μετάθεσης. Συγκεκριμένα πρόθεση της Ένωσης, η οποία γνωστοποιήθηκε στον Αρχηγό, είναι η μισή οργανική δύναμη της νεοσύστατης Υπηρεσίας να προέρχεται από αστυνομικούς που υπηρετούν σε περιοχές εκτός Χανίων.

Για όλα τα παραπάνω ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε αρωγός και εξέφρασε τη θετική του στάση για το εν λόγω ζήτημα.

Μοιραστείτε την είδηση